Förnyade medlemskap i Klimatdialogen och Prisdialogen

Vid Prisdialogens senaste styrelsemöte, den 28 augusti, beviljade styrelsen förnyat medlemskap för två företag i Prisdialogen; Borås Energi och Miljö och Hässleholm Miljö. Därutöver beviljades Mölndal Energi förnyat medlemskap i Klimatdialogen.

Fjärrvärmeleverantörer som har genomfört en lokal prisdialog med sina kunder kan ansöka om medlemskap för kommande år när dialogen avslutats och en prisändringsmodell presenterats. Både Borås Energi och Miljö och Hässleholm Miljö har gjort detta redan i juni och de blir de första företagen att få förnyade medlemskap för år 2025.

– Vi är glada att kunna bevilja Borås Energi och Miljö och Hässleholm Miljö förlängt medlemskap i Prisdialogen och Mölndal Energi förlängt medlemskap i Klimatdialogen, som de första medlemmarna i år. Ett av Prisdialogens mål är tidig avisering av prisändringar vilket underlättar hyresförhandlingar och budgetarbete för kunderna. Vi ser positivt på att samrådsprocesser initieras och genomförs tidigt på året, säger Anders Holmestig, vd på Fastighetsägarna Sverige och styrelseordförande i Prisdialogen.

Om Prisdialogen

Syftet med Prisdialogen är att stärka fjärrvärmekundens ställning på värmemarknaden och att öka förtroendet för fjärrvärmeföretagens prissättning. Det är ett initiativ för en positiv utveckling av värmemarknaden som gynnar både kunder och leverantörer. Prisdialogen har funnits sedan 2013. År 2023 omfattade Prisdialogen 73 procent av de totala fjärrvärmeleveranserna.

Bakom Prisdialogen och Klimatdialogen står Sveriges Allmännytta, Riksbyggen, Fastighetsägarna Sverige, HSB och Energiföretagen Sverige. Läs mer om Prisdialogen på www.prisdialogen.se.

Mer information

Prisdialogens kansli, 072-915 5475 (mån-tors, kl 9-11), kansliet@prisdialogen.se